Avbytare: André Andersson, Carl Odell, Fredrik Odell, Ali Adigüzel och Anders Ohlsson.

Gustav Lindquist ut - Carl Odell in 74 min
Carl Mattsson ut - Fredrik Odell in 78 min
Oliver Wilson ut - Ali Adigüzel in 88 min

MATCHKOMMENTARER
Bortamöte mot nästjumbon Skabersjö. Ett Skabersjö vars ena ledare sade innan matchen "då får vi se hur länge vi kan hålla nollan idag". Taktiken var klar. Skabersjö startade med en grunduppställning 5-3-2 men som snarare såg ut som 8-0-2. ÖT Smygehuk hade svårt att tränga igenom muren av gulgröna spelare. ÖT Smygehuk inleder med ett stort bollinnehav men inga klara målchanser. Våra ytterbackar tilläts följa med långt upp i anfallen. I den 15:e minuten vänder Johan Hellström ut på Patrik Lippe på högerbacken, Patrik avancerar och närmar sig Skabersjös straffområde där bollen når Carl Mattsson efter ett hopslag och Carl kan från straffområdeslinjen prickskjuta in 0-1. Detta var Carls 2:a seriemål i år. Skulle vi få fart under fötterna nu då? I den 20:e minuten kommer Skabersjö upp i ett anfall där man kommer in i straffområdet och spelar en offsidestående spelare men domaren blåser inte. Sebastian Kristensson sätter skuldra mot skuldra och Skabersjöspelaren faller. Domaren blåser och pekar på straffpunkten. Till och med Skabersjöspelarna skrattar och sägger att man fick en gratisstraff. Straffen slås i mål utan chans för Johannes Jönsson och 1-1. I den 27:e minuten driver Oliver Wilson upp bollen på högerkanten. Oliver slår en krosspassning på närmre 50 meter in i Skabersjös straffområde mot bortre stolpen där Sebastian Lindahl dyker upp och elegant lobbnickar in 1-2 i bortre krysset. Ett fint mål. Detta var Sebastians 2:a seriemål i år. I den 32:a minuten byts Philip Mattsson ut och in kommer André Andersson. I den 45:e minuten slår Johan Hellström en hörna mot första stolpen som Christian AHhlström når högst på men nicken går precis över målet. Första halvlek går inte till historien som en av de mest välspelade. Vi har ett stort spelövertag men få målchanser. Även om vi är bättre på alla positioner är det inte lätt att forcera en 8-backslinje. I den 50:e minuten slår Gustav Lindquist ett inlägg som Skabersjös målvakt helt missbedömmer och Adam Norén kan forcera in 1-3. Detta var Adams 1:a seriemål i år. I den 63:e minuten gör Johannes Jönsson en fin räddning och räddar ut till hörna. I den 68:e minuten slår Gustav Lindquist en frispark som Sebastian Kristensson nicktouchar precis utanför. I den 70:e minuten drar Patrik Lippe iväg ett kanonskott från 30 meter som målvakten räddar på ett konstigt sätt där han sprattlar till med benen och parerar. I den 74:e minuten byts Gustav Lindquist ut och in kommer Carl Odell. I den 78:e minuten byts Carl Mattsson ut och in kommer Fredrik Odell. I den 85:e minuten skjuter Johan Hellström ett hårt skott nere vid som målvakten gör en fotparad på. I den 87:e minuten driver Oliver Wilson upp bollen på vänsterkanten och när han når straffområdet spelar han bollen snett bak till Johan Hellström som först skottfintar bort försvararen innan han placerar in 1-4. Detta var Johans 8:e seriemål i år. I den 88:e minuten byts Oliver Wilson ut och in kommer Ali Adigüzel. Matchen slutar med en 1-4 seger och vi bärgar 3 poäng och 3 plusmål. Gustav Lindquist jubilerade och spelade sin 100:e A-lagsmatch för ÖT Smygehuk FF. Avståndet till kvalplatsen neråt är numera 7 poäng med 4 omgångar kvar. I nästa match väntar Limhamns FF på lördagen den 13:e september klockan 14:00 på Smygehamns IP.